Общи условия за доставка на стоки

I. ДОСТАВКА

1.1. Стоките, поръчани през електронен магазин www.latelierbg.com се извършват с куриер. Куриер за територията на България е Speedy и Еконт. Цените за доставка са както следва: Изпращането на стоки в чужбина става с индивидуална оферта за стойността на доставката, след изрично писмено потвърждение на клиента по e-mail

СПИДИ до офис – 4.50 лв

СПИДИ до адрес – https://services.speedy.bg/calculate/

ЕКОНТ до офис – 6.50 лв

ЕКОНТ до адрес – https://www.econt.com/services/shipment-price

1.2. Сроковете за доставка на поръчани чрез интернет магазина стоки са до три работни дни, считано от деня следващ деня, в който е изпратена поръчката. За ръчно изработените продукти и в зависимост от количеството е възможно по-дълъг период за доставка. Електронен магазин www.latelierbg.com си запазва правото да удължи посочените срокове с до седем работни дни.

1.3. При получаване на пратката потребителят трябва да провери съдържанието на пакета за съответствия на стоката със заявката.

1.4. При нарушения във външния вид на стоката възникнали при транспорта, трябва да се обърнете към куриера за протокол за увредена пратка.

1.5. При предаване на стоката, потребителят или трето лице подписват придружаващите я документи, които удостоверяват точното изпълнение на поръчката. За трето лице счита всеки, който не е титуляр на заявлението, но се намира на посочения от потребителя адрес и приема стоката от името на клиента.

1.6. При невъзможност за връчване на пратката при първо посещение, поради отсъствие на клиента или друга причина, независеща от Търговеца или куриерската служба, куриерът оставя известие, в което посочва телефон за връзка, на който получателят следва да се обади в срок от три работни дни, за да посочи нов срок за извършване на доставката. В случай, че и при последващо посещение клиентът не бъде открит на посочения адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на поръчката, ТЪРГОВЕЦА се освобождава от задължението си да достави заявената стока.

1.7. Потребителите имат право да се откажат от получените стоки в срок от 14 календарни дни от получаване на стоката в случай, че те не са използвани освен за проба, не е увредена цялостта на опаковката им и запазен търговския вид, в който е получена и условията по чл.55 от ЗЗП. При нарушен търговски вид, ще бъде приложен отбив от цената или ще бъде отказано развалянето на договора от разстояние. Моля обърнете внимание, че обеците, които влизат в ухото, не може да се връщат от съображение за хигиена. Трябва да имате разписка или касова бележка , доказваща покупката. Не можем да предложим възстановяване или замяна без валидна разписка. Стойността на поръчката се възстановява под формата на ваучер за пазаруване от www.latelierbg.com

1.8. Гаранцията на дадено бижу е 30 календарни дни, през които то може да се ремонтира в случай, че Вашият продукт покаже дефект по отношение на материала или обработката. Ремонтът се извършва за срок от 5 до 10 работни дни, когато той е възможен. Изключение на нашата гаранция са дефекти, които са предизвикани в следствие на злополука, неправилно боравене, небрежност, неправилна употреба, грижа и съхранение, опит за самостоятелна поправка, и естествено износване.